Εμφάνιση στον χάρτη

LOST LAKE DISTILLERY

Επισκέψιμη Μονάδα

Πέτρα, Βοιωτία

Διαθεσιμότητα της μονάδας

Ωράριο Επισκέψεων: Δευτέρα – Σάββατο: Κατόπιν συνεννόησης | Κυριακή: Κλειστά

Είδος Επιχείρησης

Αποστακτήριο

Κύριο Προϊόν

Αποστάγματα

Υπεύθυνος Επισκέψιμων Εγκαταστάσεων

Νίκος Ζαχαρίας

Το Lost Lake είναι ένα σύγχρονο αποστακτήριο που βρίσκεται στις «όχθες της Χαμένης λίμνης», στον κάμπο της Κωπαΐδας. Με πρώτη ύλη από την Κοιλάδα των Μουσών και 9 διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται εκεί, ο χάλκινος άμβυκας ασυνεχούς απόσταξης Cadalpe αποδίδει σταγόνα σταγόνα μερικά από τα πιο ευγενή αρώματα που μας δίνει η καρδιά της απόσταξης.

Η προσεκτική επιλογή που ξεκινά στο αμπέλι, συνεχίζεται με τη σωστή διαχείριση της πρώτης ύλης, την φροντίδα στη διαδικασία της απόσταξης και ολοκληρώνεται με καινοτομία και ασφάλεια στην εμφιάλωση, αποτελούν τη φιλοσοφία και τον στόχο του αποστακτηρίου για παραγωγή αποσταγμάτων υψηλής ποιότητας, με λεπτό και διακριτικό χαρακτήρα, καθαρά αρώματα, ήπια αίσθηση του αλκοόλ και ισορροπημένη γεύση.

Διαθέτουμε ήδη μια ευρεία γκάμα αποσταγμάτων από στέμφυλα όπως τσίπουρο, βιολογικό τσίπουρο και τσίπουρο με γλυκάνισο, αλλά και καινοτόμα προϊόντα όπως το μικρής παραγωγής και σπάνιο, μονοποικιλιακό απόσταγμα σταφύλης Μούχταρου, μοναδικής ποικιλίας που καταφέραμε να διασώσουμε και να αναβιώσουμε στην περιοχή μας.

Το αποσταγματοποιείο λειτουργεί ήδη από το 1999 και αποτελεί ένα από τα πρώτα σύγχρονα αποσταγματοποιεία της περιοχής. Η βαθιά οινική μας κουλτούρα και καταγωγή, μεταλαμπαδεύει στο αποστακτήριο την ανάγκη για αναζήτηση των βαθύτερων γευστικών χαρακτηριστικών κάθε ποικιλίας. Η απόσταξη γίνεται μια μυστικιστική διαδικασία όπου το αποτέλεσμα θα πρέπει να ενσωματώνει τη δύναμη και τα χαρακτηριστικά της πρώτης ύλης αλλά και την τέχνη του αποσταγματοποιού να τα αναδεικνύει.

Έτσι, κάθε απόσταγμα είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας σκέψης, οραματισμού και υλοποίησης με φόντο τη «Χαμένη Λίμνη». Εξάλλου και αυτή αποτέλεσε το όραμα αιώνων για τους ανθρώπους της περιοχής μας και οφείλουμε να κουβαλήσουμε αυτό το όραμα στο μέλλον με ευθύνη και συνέπεια.