Εμφάνιση στον χάρτη

Κτήμα Τζιβάνη

Η οικογένεια Τζιβάνη ασχολείται από το 1982 με την καλλιέργεια και την οινοποίηση των πιο εκλεκτών ποικιλιών σταφυλιών. Λάτρεις του καλού κρασιού, φύτεψαν στους ιδιόκτητους Βιολογικούς αμπελώνες τους στην Ριτσώνα και στο Άρμα Βοιωτίας, συνολικής εκτάσεως 280 στρεμμάτων, υψηλής ποιότητας Ελληνικές και ξένες ποικιλίες, όπως Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο, Αθήρι, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, κ.ά.

Οι αμπελώνες του κτήματος, βρίσκονται σε μία περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς, γνωστή από την αρχαιότητα για το μικροκλίμα της ιδανικό για την παραγωγή εξαίρετων κρασιών. Οι υψομετρικές διαφορές και η σύνθεση του εδάφους, συντελούν στην πολυπλοκότητα και στην ιδιαιτερότητα των γεύσεων και των αρωμάτων που διακρίνουν τα κρασιά του κτήματος Τζιβάνη.

Πρόθεση της οικογένειας είναι να αναδείξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε ποικιλίας στον αμπελώνα και στην συνέχεια, στο οινοποιείο να αναπτύξει πλήρως την μοναδική προσωπικότητα του κάθε κρασιού.

Δημιουργούν έτσι κρασιά υπέροχα, τα οποία –πρεσβευτές του επώνυμου καλού Ελληνικού κρασιού-εξάγονται σε πάρα πολλές χώρες και έχουν βραβευτεί σε Ελληνικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς, με Χρυσά Βραβεία, όπως του Βερολίνου, της Λυών, της Βιέννης, της Σανγκάης, της DAEJEON (Κορέα), Tokyo Ιαπωνία, London, κ.ά.

Στις αίθουσες του Οινοποιείου, στεγάζεται Μουσείο Οίνου και Λαογραφίας, το οποίο είναι επισκέψιμο και αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στο Μουσείο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει μία μεγάλη συλλογή παλαιών συσκευών, χρηστικών και άλλων αντικειμένων, για το κρασί, το λάδι και γενικά την αγροτική παραγωγή και οικοτεχνία που συλλέχθηκαν με προσωπική φροντίδα και μεράκι από τον Γιώργο, την Χρυσή και τον Γιάννη Τζιβάνη από όλες τις γωνιές του κόσμου.