Εκδήλωση Ανάδειξης της ΠΟΠ Γαστρονομίας της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υποστήριξε ενεργά με την παρουσία της την συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εκδήλωση ανάδειξης της ΠΟΠ Γαστρονομίας της Ελλάδος, η οποία έλαβε χώρα την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η εκδήλωση περιελάμβανε αρχικά συνέντευξη τύπου με θέμα «Η σημασία των ΠΟΠ προϊόντων της Ελλάδος και τρόποι προώθησής τους στο εξωτερικό», ενώ ακολούθησαν διμερείς B2B επαφές μεταξύ των παραγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειάς μας με τοπικούς εισαγωγείς της αγοράς του Βελγίου. Τέλος, στην κύρια εκδήλωση γευσιγνωσίας η οποία πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσφέρθηκαν πιάτα βασισμένα στα Στερεοελλαδίτικα ΠΟΠ προϊόντα, τα οποία ήταν ειδικά επιμελημένα από το σεφ και καθηγητή μαγειρικής κ. Κωνσταντίνο Τζιτζικάκη. Στην εν λόγω εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος εκλεκτών καλεσμένων, μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι μόνο, δημοσιογράφων του γαστρονομικού κυρίως χώρου, αλλά και αρκετών τοπικών εισαγωγέων και διανομέων, οι οποίοι δοκίμασαν τα Στερεοελλαδίτικα εδέσματα και ενημερώθηκαν για την πλούσια γκάμα και τα χαρακτηριστικά των ΠΟΠ προϊόντων της Περιφέρειάς μας.

Η θερμή ανταπόκριση και οι άριστες κριτικές των παρευρισκομένων αναφορικά με τα πιάτα και τα προϊόντα που προσφέρθηκαν στο χώρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απέδειξε το υψηλότατο πραγματικά επίπεδο του αγροδιατροφικού μας κλάδου, ο οποίος με προμετωπίδα τα ΠΟΠ προϊόντα μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει με αξιώσεις τις υψηλότερες θέσεις της διεθνούς γαστρονομίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn