Εμφάνιση στον χάρτη

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ ΟΕ

Επισκέψιμη Μονάδα

Καθενοί, 34018, Εύβοια

Είδος Επιχείρησης

Παραγωγή μανιταριών, μανιταροεξορμήσεις και γευσιγνωσία

Κύριο Προϊόν

Μανιτάρια, μανιταροπροϊόντα και τρούφες

Υπεύθυνος Επισκέψιμων Εγκαταστάσεων

Λευτέρης Λαχουβάρης

H εταιρεία Ε.Λαχουβάρης – Α. Μαστρογιάννης Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο «ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ ΟΕ» ανήκει στους δύο γεωπόνους Λευτέρη Λαχουβάρη και Θανάση Μαστρογιάννη οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο των μανιταριών από το 1995.   Η εταιρεία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το Μάρτη του 2004 με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής υποστρωμάτων και την δημιουργία του πρώτου δορυφορικού συστήματος καλλιέργειας  μανιταριών στην Ελλάδα, ενώ το 2006 εισήλθε στην παραγωγή μανιταριών πλευρώτους και λεντινούλα.   Η έδρα της βρίσκεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Πισσώνα Ευβοίας ενώ συγχρόνως λειτουργεί και την κεντρική μονάδα παραγωγής υποστρωμάτων στους Καθενούς Ευβοίας .ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Υποστρώματα καλλιέργειας μανιταριών

H παραγωγή των υποστρωμάτων βασίζεται στην παστερίωση των πρώτων υλών σε ανοξείδωτο τούνελ 640m3 με πλήρως αυτόματα ελεγχόμενες συνθήκες μέσω Η/Υ.   Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ειδικών μεταφορικών ταινιών ολλανδικού οίκου ενώ το άδειασμα του τούνελ παστερίωσης και η σπορά γίνεται αυτόματα χωρίς το υλικό να εκτεθεί σε εξωτερικούς παράγοντες, μέσα σε χώρο ασηπτικών συνθηκών.   Το υπόστρωμα συσκευάζεται μέσα σε ειδική μηχανή ιταλικού οίκου (μπλοκέρια) σε μπλοκς των 18 κιλών.

H παραγωγική δυνατότητα είναι 12.000 μπλοκς των 18Kg ανά βδομάδα.

Παραγωγή νωπών Μανιταριών

Η παραγωγή νωπών πλευρώτους και λεντινινούλα καταλαμβάνει 7000m2 υπό κάλυψη σε θερμοκήπια με μόνωση και ελεγχόμενες συνθήκες. Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα σε φρέσκα πλευρώτους είναι 300 τόνοι, 35 τόνοι κίτρινα πλευρώτου και φρέσκια λεντινούλα 12 τόνοι.

Προιόντα με μανιτάρια

Η εταιρεία μας έχει στην γκάμα  της πλέον των 100 προιόντων που έχουν επιμεληθεί προσεχτικά και ύστερα από μελέτη ειδικοί γεωπόνοι, γευσισγνώστες και σεφ.  Η γκάμα περιλαμβάνει ζυμαρικά με μανιτάρια , προιόντα τρούφας, σάλτσες , μαρινάτα, αποξηραμένα μανιτάρια, φαρμακευτικά μανιτάρια , μπύρα shiitake και σνακ μανιταριών όπως σοκολάτα και μπισκότα.

ΕΡΕΥΝΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

H εταιρεία μας συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (εργαστήριο Γενικής & γεωργ. Μικροβιολογίας) και με το Iνστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών ΠροΪόντων ( πρώιν ΕΘΙΑΓΕ)  σε θέματα καλλιέργειας μανιταριών, καθώς και της βελτίωσης των διατροφικών και βιονεργών συστατικών των μανιταριών.

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ  

  • Το προϊόν «Φρέσκα Μανιτάρια Λεντινούλα» απέσπασε ΒΡΑΒΕΙΟ GOURMET 2009-2010
  • Βραβείο ελληνικό τυποποιημένο προιόν «Τα 100 καλύτερα 2012» στο “Ελαιόλαδο με λευκή τρούφα 100ml” και «Βούτυρο με λευκή τρούφα 100ml»
  • Βραβείο Ποιότητας Γαστρονόμος 2013 «ελληνική καινοτόμος επιχείρηση »
  • Βραβείο Πρότυπης καλλιέργειας 2014 Επιμελητήριο Ευβοίας

The most knowledgeable collectors & experienced producers of mushrooms in Greece.

Dirfis mushrooms was established in 2003 by two agronomists, Lefteris Lachouvaris and Thanassis Mastrogiannis.  The farm is located near Mount Dirfis, on the island of Euboea.  The facilities include a substrate plant, 20 mushroom growing tunnels, a modern processing facility and an olive tree plantation.

OUR PRODUCTION CAPACITY

  • 600K substrate blocks
  • 300T fresh oyster mushrooms
  • 35T yellow oyster mushrooms
  • 20T Lentinula (shiitake)
  • 100T olive oil condiments
  • 24T of dehydrated soups
  • 8T dry wild mushrooms.

DIRFIS WILD MUSHROOMS

Dirfis mushrooms has a well-organized network of collectors, with the ability and capacity to collect high-quality mushrooms from different parts of Greece.  Our wild mushrooms are hand-picked in a sustainable way within their natural environment under the care of our agronomists.  Our wild mushrooms thrive far away from industrial pollution under fir, oak, beech trees and their neighbours are wild roses, strawberries, thyme, oregano and a plethora of rare herbs.

PRODUCTS

The amplitude of products range over 100 carefully developed products, meticulously designed by expert agronomists and chefs.    The range includes fresh and dried mushrooms, mushroom soups, truffle products, marinated mushrooms, mushroom snacks such as mushroom chocolate and mushroom cookies, pasta with mushrooms, medicinal mushrooms.

DEDICATION TO QUALITY

Dedication to the science of agronomy and especially to the field of agricultural mycology, the non-negotiable quality of the products and our overall activities, our enthusiasm,  zest and love for this job are just some of the values that distinguish us.  Dirfis mushrooms is an ISO 22000:2005 certified company, having met all international specified requirements for a food safety management system and demonstrated its ability to control food safety hazards in order to ensure that food is safe at the time of human consumption.

CUSTOMERS

Customers include the largest supermarket chains and hypermarkets.  We sell, among others, to Ahold-Delhaize (AB Vassilopoulos chain), My Market, The Mart SA (ex. Makro Cash & Carry). Dirfis mushrooms specializes also in the production of private label products for several of the above customers.  Our network of clients includes hotels, restaurants, taverns, traditional grocery stores, delicatessens and e-shops.

AWARDS – DISTINCTIONS

  • The product “Fresh Shiitake Mushrooms” was awarded the 2009-2010 GOURMET prize.
  • “The 100 Best for 2012″» was awarded to “Condiment infused with white truffle aroma 100ml”
  • “The 100 Best for 2012” was awarded to “Butter with white truffle 100ml”
  • Quality Award by GASTRONOMOS in 2013 for “Greek innovative company”
  • “BEST CULTIVATION PRACTICE” distinction in 2014 from the Euboea Chamber of Commerce.

REASEARCH & DEVELOPMENT

Dirfis mushrooms participates in research projects, in collaboration with the Agricultural University of Athens (General and agricultural microbiology department), The Harokopio University (School of Health science) and the University of Hohenheim for the development of new innovative products, as well as, the advancement of mushroom science and technology.