Τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ταξίδεψαν στην Κύπρο.

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην διεθνή έκθεση Tourism Cyprus Expo 2024 από τις 19 έως και 21 Απριλίου. Οι επισκέπτες του εκθεσιακού μας περιπτέρου είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ταξιδέψουν σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον Στερεοελλαδίτικο γευστικό ταξίδι 33 παραγωγών ..Τσίπουρο ,Κρασί ,Μέλι ,Ελαιόλαδο ,Επιτραπέζιες Ελιές , Όσπρια, Σύκα ,Γλυκά του Κουταλιού, Παραδοσιακά Ζυμαρικά ,κ.α. ανέδειξαν την ποικιλία των αξεπέραστων αγοδιατροφικών  μας προϊόντων  που απλόχερα η φύση αλλά και οι άνθρωποι με μακρά ιστορία  στην παραγωγική διαδικασία μας χαρίζουν.

Στις 19 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο της έκθεσης σε μια ξεχωριστή εκδήλωση παρουσιάστηκαν από την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού ,την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και το Επιμελητήριο της Εύβοιας τα πλούσια θεματικά ,τουριστικά και αγροδιατροφικά προϊόντα της Περιφέρειας μας.

Παράλληλα όμως πραγματοποιήθηκαν κορυφαίες συναντήσεις με φορείς που στόχο είχαν την προαγωγή της εξωστρέφειας , την ευρύτερη ανάπτυξη καινοτομίας & Αειφορίας των μεθόδων παραγωγής  και την εγκαθίδρυση συνεργειών σε τομείς εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς. Το εκθεσιακό μας περίπτερο μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν ο Υφυπουργός Τουρισμού Κύπρου κ Κώστας Κουμής , ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ Ιωάννης Παπαμελετίου και ο Εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας κ Ιωάννης Κατσαράς. Ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας και ο Πρέσβης κ Παπαμελετίου Ιωάννης συμφωνήσαν σε μια στενή συνεργασία για την προώθηση των στερεοελλαδίτικων γαστρονομικών διαμαντιών στην αγορά της Κύπρου.

Τέλος η παρουσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην Κύπρο σηματοδότησε και ανάπτυξη συνεργείων της Περιφέρειας μας με τις αντίστοιχες της Θεσσαλίας και των Ιόνιων Νήσων στην βάση ενός κοινά αποδεκτού σχεδίου δράσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κ Κωνσταντίνος Γαλάνης δήλωσε σχετικά:
«Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει τα αποφασιστικά βήματα για την δημιουργία ενός νέου δυναμικού περιβάλλοντος για την υποστήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Κομβικός σε αυτήν την προσπάθεια ο ρόλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η οποία σηματοδοτεί την δημιουργία μιας ουσιαστικής σύμπραξης με την επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία της Περιφέρειας μας. Η επιτυχημένη συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και προσωπικά με την Αντιπεριφερειάρχη κ Φανή Παπαθωμά και τους συνεργάτες της  αποτελεί προπομπό για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων μας σε δράσεις που θα ακολουθήσουν.>>

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου
Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn