Παρουσίαση Προϊόντών και Ζωντανή Εκδήλωση Μαγειρικής στην Riyadh της Σαουδική Αραβίας

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Διακρατικού Προγράμματος EUORGJOU με συντονιστή εταίρο την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε Παρουσίαση Προϊόντών και Ζωντανή Εκδήλωση Μαγειρικής -στην Riyadh της Σαουδική Αραβίας. Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχαν ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας (Φθιώτιδα) και η ΒIOHONEY (Εύβοια) .Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται 100% από την Ε.Ε. και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στις 20 Νοεμβρίου 2023, στις 20:00, πραγματοποιήθηκε αποκλειστική Παρουσίαση Προϊόντος & Ζωντανή Εκδήλωση Μαγειρικής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «EU Organic Journey». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα Najd στο Radisson Blu Hotel, στο Συνεδριακό & Εκθεσιακό Κέντρο Riyadh, στην οδό King Abdullah Ibn Abdulaziz, στην περιοχή King Abdullah, στο Ριάντ.

Συμμετέχοντες από τον τομέα της Horeca, συμπεριλαμβανομένων εισαγωγέων, διανομέων, χονδρεμπόρων, αλυσίδων παντοπωλείων, καταστημάτων βιολογικών προϊόντων και bloggers τροφίμων, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συνδεθούν με εκπροσώπους από οργανισμούς που συνεισφέρουν. Είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τις εκλεκτές γεύσεις ευρωπαϊκών βιολογικών προϊόντων όπως παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, μέλι και βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν σε συζητήσεις σχετικά με πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες, απέκτησαν πληροφορίες για την ευρωπαϊκή εκστρατεία Organic Journey και τις πρωτοβουλίες της και έμαθαν για τις ευρωπαϊκές μεθόδους βιολογικής παραγωγής. Η εκδήλωση παρείχε μια πλατφόρμα για την εξερεύνηση των προωθούμενων προϊόντων και των συμμετεχόντων οργανισμών, ενθαρρύνοντας τις συζητήσεις για πιθανές μελλοντικές επιχειρηματικές συνεργασίες.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η κυρία Seham Alsahli, αναγνωρισμένη διατροφολόγος, η οποία ανέλυσε τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων. Επιπλέον, ο σεφ κ. Justin Pillay επέδειξε τις γαστρονομικές του ικανότητες δημιουργώντας απολαυστικά πιάτα χρησιμοποιώντας τονισμένα βιολογικά προϊόντα.

Η χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ εκστρατεία, Organic Journey, έχει ως αποστολή την προώθηση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ευρωπαϊκά βιολογικά προϊόντα από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Η καμπάνια απευθύνεται σε καταναλωτές στα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή των ακόλουθων οργανισμών: Agrifood Partnership of Central Greece (APCG) από την Ελλάδα, Biocarpathia Cooperative από τη Ρουμανία και National Organic Association (NAO) από τη Βουλγαρία.

Facebook
Twitter
LinkedIn