Αισιόδοξα μηνύματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση PROWEIN στο Ντίσελντορφ

Από 15-17 Μάϊου διοργανώθηκε η Διεθνής Έκθεση PROWEIN στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Στη έκθεση συμμετείχε ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, κος Αναστάσιος Βελισσαρίου, καθώς επίσης και ομάδα εκθετών παραγωγών.

Η έκθεση αυτή η οποία λειτουργεί ως βαρόμετρο για τη διεθνή αγορά κρασιού, έδωσε ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα στους συμμετέχοντες εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες. Οι επιχειρήσεις της περιφέρειας μας που συμμετείχαν, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένες από την επισκεψιμότητα των περιπτέρων τους.

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, κος Αναστάσιος Βελισσαρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την Έκθεση.

«Θέλω να επισημάνω, ότι, έχουν γίνει πολλά βήματα και οι προσπάθειες των ελληνικών οινοποιείων αποδίδουν καρπούς. Το ελληνικό κρασί βελτιώνει συνεχώς την εικόνα του και έχει αρχίσει να είναι αναγνωρίσιμο. Οι ελληνικές ποικιλίες ανακαλύπτονται από τους ξένους και αναδεικνύονται στο παγκόσμιο οινικό γίγνεσθαι. Το ελληνικό κρασί κερδίζει έδαφος συνεχώς και μπορεί να διεκδικήσει καλύτερη θέση στις αγορές. Υπάρχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, πέρα από την καλή ποιότητα, καθώς το ελληνικό κρασί μπορεί να συνδυάζεται με πολλές διαφορετικές γεύσεις και διεθνείς κουζίνες. Στα πλαίσια αυτά θα επιδιώξουμε στο άμεσο μέλλον να αναδείξουμε, δραστηριότητες που συνδέονται άμεσα με το κρασί, όπως, τον οινοτουρισμό, τα επισκέψιμα οινοποιεία, καθώς επίσης, τον συνδυασμό κρασιού – τοπικής γαστρονομίας. Οι δραστηριότητες αυτές μπορεί να συμβάλουν σημαντικά στην ενίσχυση της Τοπικής Οικονομίας»

Facebook
Twitter
LinkedIn