Στην Πλατινένια Θέση Το Μέλι Ευρυτανίας!

Το μέλι Ελάτης Ευρυτανίας της μελισσοκομικής επιχείρησης «μélite», μέλος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, διακρίθηκε για δεύτερη φορά για την ποιότητά του, κατακτώντας αυτή τη φορά το πλατινένιο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «London International Honey Competitions-LIHA 2019» που διοργανώνει η Confexpo Ltd και πραγματοποιήθηκε φέτος στις 14 και 15 Απριλίου 2019 στο Λονδίνο. Το μέλι ελάτης Ευρυτανίας βρέθηκε στην πλατινένια πεντάδα των καλύτερων μελιών του κόσμου επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τα υψηλά επίπεδα ποιότητας και γεύσης του.

Οι κριτές, βαθμολογούν με την μέθοδο της ‘’τυφλής δοκιμής’’ χωρίς να βλέπουν κάποιο χαρακτηριστικό της συσκευασίας. Κάθε προϊόν λαμβάνει ένα μοναδικό αριθμό διασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία στο αποτέλεσμα. Η τελική βαθμολογία προκύπτει από μια στάθμιση των οπτικών χαρακτηριστικών του μελιού όπως το χρώμα του, αλλά και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών όπως η γεύση, τα αρώματά και η γενικότερη αίσθηση γεύσης που αφήνει στον ουρανίσκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν μέλια από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και διεθνώς καταξιωμένες φίρμες, ανεβάζοντας εξαιρετικά ψηλά τον «πήχη» των απαιτήσεων και του ανταγωνισμού.

Η διάκριση της φίρμας «μélite» στην πλατινένια πεντάδα ενός διεθνούς διαγωνισμού μελιού αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα ειδικά εάν ληφθεί υπ’ ‘όψιν ότι στις επόμενες θέσεις βραβείων (χρυσά, αργυρά, χάλκινα) ακολουθούν παγκοσμίως καταξιωμένα για την ποιότητά τους μέλια με ισχυρή απήχηση στο καταναλωτικό κοινό και ισχυρισμούς υγείας όπως για παράδειγμα το μέλι Manuka.

Η κα Νίκη Γιαννιώτη ιδιοκτήτρια της μελισσοκομικής επιχείρησης μélite μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού δήλωσε «Αυτή η διάκριση μας κάνει υπερήφανους ενισχύοντας το αίσθημα ευθύνης που έχουμε απέναντι στο καταναλωτικό κοινό για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ώστε το μέλι της Ευρυτανίας να τοποθετηθεί στα ράφια με τα καλύτερα μέλια του κόσμου.»

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έχουν δημοσιευτεί στη σελίδα www.LondonHoneyAwards.com και η απονομή των βραβείων θα λάβει μέρος στο Λονδίνο στις 12 Μαΐου 2019.

Facebook
Twitter
LinkedIn