Εμφάνιση στον χάρτη

Πύθιο

Επισκέψιμη Μονάδα

Σερινάκι Φωκίδας

Διαθεσιμότητα της μονάδας

Xώρος επισκέψιμος μόνο κατόπιν ραντεβού

Είδος Επιχείρησης

Αγρόκτημα και Συσκευαστήριο Ελαιολάδου

Κύριο Προϊόν

Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Υπεύθυνος Επισκέψιμων Εγκαταστάσεων

Σκορλέτος Παναγιώτης

H οικογένεια Σκορλέτου ασχολείται εδώ και πολλές γενιές με τη συγκομιδή ελιών και την παραγωγή λαδιού από αυτές. Τα δένδρα βρίσκονται στον απέραντο ελαιώνα της Άμφισσας κάτω από τους Δελφούς.  Η αγάπη για τα δένδρα αυτά καθώς και η αξιοποίηση της εμπειρίας στην καλλιέργεια τους, όπως μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά οδήγησε το Παναγιώτη Σκορλέτο να συστηματοποιήσει την καλλιέργεια αυτή και να δημιουργήσει την εταιρεία «ελαιόλαδο ΠΥΘΙΟ»

Η εταιρεία ΠΥΘΙΟ δραστηριοποιείται στο χώρο παραγωγής τυποποίησης και εμπορίας λαδιού με έδρα το Σερνικάκι Φωκίδας από το 2015.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΥΘΙΟ,  είναι βιολογικό προϊόν, πιστοποιημένο από τη ΔΗΩ. Προέρχεται από τον πρώιμο και άγουρο καρπό του δένδρου και μπορεί να χαρακτηριστεί αγουρέλαιο. Είναι ελεγμένο και πιστοποιημένο από την Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι ανήκει στα λάδια με πολύ υψηλές πολυφαινόλες, ουσίες που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Διατίθεται σε γυάλινα μπουκαλάκια των 250 ml μέσα σε χάρτινη συσκευασία