Εμφάνιση στον χάρτη

Μελιττέας

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Δώδεκα ανεξάρτητοι μελισσουργοί με κοινό όραμα για την μελισσοκομία, δημιουργήσαμε τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λαμίας «Μελιττέας». Ο Συνεταιρισμός μας διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο και το ανώτατο όργανό του είναι η Γενική Συνέλευση των Μελών του. Η ίδρυση του Συνεταιρισμού μας έχει εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο Λαμίας και η λειτουργία του εποπτεύεται από το Εθνικό Μητρώο των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αρωγοί στην προσπάθειά μας είναι το εργαστήριο μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Το μεράκι και η αγάπη μας για την μέλισσα σε συνδυασμό με την μακροχρόνια εμπειρία μας, μας δίνουν την δυνατότητα να διαχειριζόμαστε τα μελισσοσμήνη μας με ορθή πρακτική, σεβόμενοι το περιβάλλον και τον καταναλωτή προσφέροντάς του ανεπεξέργαστα μελισσοκομικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, όπως ακριβώς τα προσφέρει η φύση στη μέλισσα και η μέλισσα σ’ εμάς

Κάτω από το άπλετο μεσογειακό φως συνυπάρχουμε αρμονικά μέλισσα και άνθρωπος, μεταφέροντας τα μελισσοσμήνη μας στο παρθένο ελατόδασος του Εθνικού Δρυμού Οίτης για την παραγωγή του γευστικού μελιού ελάτης, στην Θάσο και Βόρεια Εύβοιας για την παραγωγή του μοναδικού μελιού Πεύκης και στους ορεινούς όγκους της Δυτικής Φθιώτιδας για την παραγωγή του ιδιαίτερου μελιού Δρυός.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, η Ρέα αποφάσισε να προστατεύσει τον γιό της Δία από τον παιδοκτόνο Κρόνο, κρύβοντάς τον σε ένα σπήλαιο και αναθέτοντας την ανατροφή του στις Δικταίες Νύμφες Αμάλθεια και Μέλισσα. Η Μέλισσα ανέθρεψε τον Δία με ιδιαίτερη φροντίδα δίνοντάς του με το μέλι της τη δύναμη και τη σοφία της, για να μπορέσει να διεκδικήσει την αρχηγεία των Θεών του Ολύμπου. Προς τιμήν της Μέλισσας στο Δία αποδόθηκε το προσωνύμιο «Μελιττέας».

Σεβόμενοι τη μέλισσα, όπως οι αρχαίοι πρόγονοί μας, συνδέοντας το μύθο με την πραγματικότητα, το χθες με το σήμερα, τους 12 θεούς του Ολύμπου και τα 12 ιδρυτικά μέλη του Συνεταιρισμού μας, επιλέξαμε το όνομά του να είναι “Μελιττέας”.

ΜΕΛITTEAΣ – BΙΟ

Ο Συνεταιρισμός μας έχει ήδη δημιουργήσει μια απόλυτα ελεγχόμενη μελισσοκομική μονάδα για την παραγωγή πιστοποιημένων βιολογικών μελισσοκομικών προϊόντων. Φορέας πιστοποίησής μας είναι η ΒΙΟΕΛΛΑΣ και απο το Μάιο του 2017 τα πιστοποιημένα βιολογικά μελισσοκομικά μας προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στον καταναλωτή.