Εμφάνιση στον χάρτη

Lykos Winery

Επισκέψιμη Μονάδα

Μαλακώντας Ερέτρια, 34008, Εύβοια

Είδος Επιχείρησης

Οινοποιείο και Εστιατόριο

Κύριο Προϊόν

Οίνοι και καλλυντικά από σταφύλι

Υπεύθυνος Επισκέψιμων Εγκαταστάσεων

Νανά Λύκου

Στην Κεντρική Ελλάδα, στο πανέμορφο νησί της Εύβοιας, διασχίζοντας την  αμπελουργική ζώνη του Ληλάντιου Πεδίου, μόλις 4 χιλιόμετρα από την Ιστορική πόλη της Ερέτριας βρίσκεται το Οινοποιείο Λύκος.

Ο Απόστολος Λύκος το 1991, παίρνοντας την σκυτάλη από τον πατέρα του, θέλησε να συνεχίσει την οινική και γαστρονομική παράδοση της οικογένειας και να αναπτύξει ένα σύγχρονο τεχνολογικά οινοποιείο  µε σεβασµό στην οινική  παράδοση της περιοχής και την αναβάθμιση του Ευβοϊκού αµπελώνα.

Σήμερα το οινοποιείο είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο. Οι επισκέπτες  μπορούν να κάνουν γευσιγνωσία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με τα παλιά βαρέλια του παππού που έχουν ζωγραφιστεί και δίνουν μια ιδιαίτερη αισθητική στο χώρο, να ξεναγηθούν στις υπόγειες κάβες µε τα δρύινα βαρέλια και στο χώρο της γραμμής εμφιάλωσης. Η εμπειρία αυτή μπορεί να εμπλουτιστεί  με γεύμα στο εστιατόριο της οικογένειας Λύκου, που έχει γαστρονομική παράδοση 60 χρόνων και την επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Οι αµπελώνες, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, εκτείνονται στις πλαγιές της  Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας. H ξεχωριστή συνεργασία ήλιου, γης και ανθρώπινης γνώσης,  δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσµα, που συνδυάζει το ιδανικό terroir  που μαζί µε την αύρα του Ευβοϊκού και την μοναδικότητα του κρύου χειµώνα, ευνοεί την φαινολική ωρίμανση των σταφυλιών. Καθώς επίσης και στην ορεινή Βοιωτία, τη Θήβα και το Κούτσι της Νεµέας σε υψόμετρο 200-550 μέτρων. Η συλλογή των σταφυλιών γίνεται επιλεκτικά με τα χέρια με πολύ φροντίδα και μεράκι. Οι γηγενής ποικιλίες που παράγει το οινοποιείο είναι η Μαλαγουζιά, το Ασσύρτικο, το Αθήρι, ο Ροδίτης, το Βραδιανό και το Αγιωργίτικο. Αλλά και διεθνής ποικιλίες  όπως Sauvignon Blanc, Chardonnay, viognier, Grenache Rouge, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah και Muscat. Η πλούσια εµπειρία της δηµιουργίας μαζί με το µεράκι και την αγάπη για την δημιουργία ποιοτικού κρασιού που πέρασε από τον παππού στα εγγόνια πλέον, επιβραβεύεται συνεχώς µε διεθνής διακρίσεις των κρασιών. Ανάμεσα στις πρόσφατες διακρίσεις ξεχωρίζει η Μαλαγουζιά (Π.Γ.Ε. Εύβοια) όπου απέσπασε το Χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2016 και 90 βαθμούς στον διαγωνισμό Decanter 2016. Ο Κράτιστος (Π.Ο.Π. Νεμέα) παλαιωμένο αγιωργίτικο όπου βραβεύτηκε με 2 Χρυσά μετάλλιο στον διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2016 και CWSA 2016. Το Cabernet Sauvignon με το ασημένιο μετάλλιο από  το BIWC 2016 θα κυκλοφορήσει σύντομα ως Βιολογικό Προϊόν για πρώτη φορά. Τα κρασιά του Lykos Winery που ταξιδεύουν σε Καναδά, Η.Π.Α, χώρες της Ε.Ε. και Κίνα ξεπερνούν το 60% της συνολικής ετήσιας παραγωγής .