Εμφάνιση στον χάρτη

Kumílio

Το Kumílio δημιουργήθηκε το 2015 από την οικογένεια Λάμπρου. Σκοπός μας είναι να διαδώσουμε το σύκο της Κύμης, φρέσκο και αποξηραμένο: έναν καρπό με έντονη παρουσία στην ιστορία της ελληνικής διατροφής που συνδυάζει τη γλυκειά γεύση με τη σπάνια διατροφική αξία. Σήμερα διαχειριζόμαστε περίπου 500 συκιές στο Κάδδι της Κύμης, όπου διατηρούμε και μια μικρή μονάδα διαλογής και επεξεργασίας.

Αξιοποιούμε την παραγωγή μας, αλλά ταυτόχρονα χτίζουμε σταθερές σχέσεις με παραγωγούς της περιοχής που μας επιλέγουν και τους επιλέγουμε. Σκοπός μας δεν είναι να τους ανταγωνιστούμε αλλά να στηρίξουμε τους ίδιους και κατ’επέκταση την τοπική κοινωνία.

Εκτός από τα ολόκληρα ξερά σύκα Κύμης, προτείνουμε και πειραματιζόμαστε με νέες μορφές και χρήσεις του σύκου, όπως:
• Μαρμελάδα
• Παστέλι
• Συκόμελο
• Σύκο γλυκό του κουταλιού.

Ακολουθούμε τεχνικές καλλιέργειας και διαχείρισης βασισμένες σε παραδοσιακές μεθόδους που αναπτύχθηκαν στην περιοχή ανά τους αιώνες. Με δεδομένο το σεβασμό μας προς αυτή την παράδοση, εξακολουθούμε να αναζητούμε βελτιώσεις που να αναδεικνύουν την αξία του σύκου και των παραγώγων του.