Κτήμα Αβαντίς

Το Κτήμα Αβαντίς ιδρύθηκε από τον Απόστολο Μούντριχα το 1994.
Το οινοποιείο βρίσκεται στην ιστορική περιοχή αμπελώνων της Εύβοιας (Μύτικας ή Αμπέλια), στο Ληλάντιο Πεδίο της Εύβοιας.
Οι αμπελώνες βρίσκονται στην Εύβοια, και σε έκταση 200 στρεμμάτων.
Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μοσχάτο, Sauvignon Βlanc, Gewurztraminer, Viognier, Μανδηλαριά, Syrah, Grenache rouge, Merlot.
To Αβαντίς Δρυός (Μαλαγουζιά) είναι το πρώτο και μοναδικό ελληνικό κρασί που κατάφερε να μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness (έκδοση 1998).
Το Κτήμα με τον υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό του, παράγει πλήρη σειρά κρασιών λευκά – ροζέ – κόκκινα – γλυκά. Πρόσφατα αποκτήθηκε πιστοποιητικό HACCP.
Το Κτήμα Αβαντίς είναι ένα boutique οινοποιείο με πλήθος μεταλλίων και διακρίσεων (άνω των 300) από διεθνείς διαγωνισμούς που λειτουργεί με γνώμονα την ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.
Πρόσφατα απέσπασε υψηλότατες βαθμολογίες (90+) από τους Οινοδημοσιογράφους Robert Parker, Tara Q. Thomas και Tony Aspler.

Το 2016, ο Άγιος Χρόνος (Syrah-Viognier) απέσπασε το πιο σημαντικό μετάλλιο στον Decanter Wine Awards 2016, (PLATINUM μετάλλιο), ανάμεσα σε 15.000 από όλο τον κόσμο, τερματίζοντας ως ένα από τα καλύτερα κρασιά του Διαγωνισμού.

Close Menu
elΕλληνικά
en_GBEnglish (UK) elΕλληνικά