Εμφάνιση στον χάρτη

Γλυκάκι

Το Γλυκάκι γεννήθηκε τον Μάιο του 2011 στο χωριό Οξύλιθος Κύμης Ευβοίας, που είναι γνωστό και ως ο Μυστράς της Εύβοιας, λόγω του έντονου θρησκευτικού στοιχείου και των τεσσάρων (4) βυζαντινών εκκλησιών που υπάρχουν στο χωριό. Η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα τοπικά προϊόντα, όπως είναι τα ξηρά σύκα, το μέλι, το λάδι, το κρασί και τα παράγωγα του μούστου το πετιμέζι, τα σεντζούκια, το παστοκύδωνο.

Το Γλυκάκι παράγει με τις πατροπαράδοτες παραδοσιακές συνταγές, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και γλυκά ταψιού, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ως πρώτη ύλη φρούτα και ξηρούς καρπούς της περιοχής.

Το εργαστήριο μας βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο Αθήνας – Κύμης, μόλις 2 χλμ από το λιμάνι της Κύμης, όπου φεύγει το καράβι για Σκύρο – Σποράδες. Είναι εύκολα προσβάσιμο. Διαθέτουμε Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ISO – HACCP). Επίσης, τα προϊόντα μας έχουν αναλυθεί από πιστοποιημένο εργαστήριο ως προς τα διατροφικά τους στοιχεία (nutrition data). Η διάρκεια των προϊόντων είναι δύο έτη. Όλα μας τα φρούτα ( σχεδόν το 90% της παραγωγής ) προέρχεται από δική μας παραγωγή ή από αγρότες της περιοχής, με αποτέλεσμα η πρώτη ύλη να είναι εξασφαλισμένη και σε αφθονία.

Διανέμουμε τα προϊόντα μας σε όλη την Ελλάδα (40 σημεία πώλησης το 2016) και αποκτούμε έντονη εξαγωγική δραστηριότητα (Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ιταλία)

Ορόσημο για την επιχείρηση μας αποτελεί η βράβευση μας το 2016 από τον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό Great Taste Awards με ένα χρυσό αστέρι για το προϊόν μας “Φρέσκια μαρμελάδα σύκου με αστεροειδή γλυκάνισο”

Όραμά μας είναι να αναδείξουμε τον ευλογημένο τόπο μας και ταυτόχρονα να ζήσουμε και να εξελιχθούμε, εμείς και τα παιδιά μας, στη γη των προγόνων μας, προσφέροντας παράλληλα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε αρκετούς συνανθρώπους μας.