Εμφάνιση στον χάρτη

αμαλί Κεράσματα

Το “αμαλί Κεράσματα” είναι η πραγματοποίηση των πιστεύω και της φιλοσοφίας της Αμαλίας Μπίρτσα (ίδρυσε την εταιρεία). Βασική αρχή της αποτελεί ότι στους καλεσμένους, επισκέπτες και φίλους μας πρέπει να προσφέρουμε απλόχερα το καλύτερο από αυτά που έχουμε φτιάξει με πολλή αγάπη και μεράκι.

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Χαλκίδα σε έναν από τους πιο κεντρικούς και εμπορικούς δρόμους της πόλης. Μαζί με το εργαστήριο στεγάζεται και ένα μικρό παντοπωλείο, όπου οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες του διαδικτύου μπορούν να βρουν και να αγοράσουν προϊόντα που φτιάχνει η Αμαλία αυθημερόν, όπως γλυκά, μαρμελάδες, μπισκότα, μπάρες ή προϊόντα από την Εύβοια και τη Φθιώτιδα (τόπος καταγωγής της), αλλά και από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το “αμαλί Κεράσματα” ξεκίνησε με την παραγωγή των οπωρικών ξυδιών, δηλαδή ξυδιού με την προσθήκη φρούτου και την κατάλληλη επεξεργασία. Τα ξύδια παράγονται με την αυθεντική και μοναδική συνταγή της γιαγιάς ελαφρώς πειραγμένη, για να εξελιχθούν προς το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Οι γεύσεις που είναι προς το παρόν διαθέσιμες είναι οι εξής: φράουλα, κράνα, σύκο, ρόδι και βατόμουρο (από τα ερυθρά) και κυδώνι, δυόσμος (από τα λευκά), και η γκάμα συνεχώς εμπλουτίζεται. Τα φρούτα που προορίζονται για τα ξύδια είναι κυρίως άγρια του βουνού, μαζεμένα από την ίδια και την οικογένειά της.

Εκτός από τα οπωρικά ξύδια στο εργαστήριο παρασκευάζεται και η σειρά “μικρογεύματα” βασισμένα όλα σε πρωτότυπες συνταγές της Αμαλίας εμπνευσμένα από την Ελληνική παράδοση, όπως η φάβα ή από τις επιμέρους κουζίνες του κόσμου, όπως τα καραμελωμένα κρεμμύδια.. Κάθε βαζάκι ετοιμάζεται με πολλή αγάπη και έτσι ο καταναλωτής πάιρνει στο κουτάλι, στο πιάτο και στην κουζίνα του ένα κομμάτι από το εργαστήριό μας. Τα προϊόντα παρασκευάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο, χειροποίητα σε όλες τις φάσεις τους, σε μεγάλες κατσαρόλες και όχι σε βιομηχανικούς βραστήρες. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ανάδειξη των αρωμάτων μιας άλλης αγαπημένης εποχής.

Η σειρά μικρογεύματα αποτελείται από 5 προϊόντα: καραμελωμένα κρεμμύδια, σάλτσα κόκκινης πιπεριάς -όσο πρέπει γλυκιά και καυτερή-, σάλτσα κολοκύθας με μουστάρδα, κάρυ και τζίντζερ, φάβα Σχοινούσας μαγειρεμένη και φάβα Σχοινούσας με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Ένα επίσης από τα ατού της εταιρείας είναι η επιτυχής συνεργασία με άλλους παραγωγούς για τη δημιουργία κοινών προϊόντων, όπως για παράδειγμα με τον παραγωγό φάβας από το μικρό νησί των μικρών κυκλάδων, τη Σχοινούσα.

Όλα τα προϊόντα μας, έχουν δίγλωσση ετικέτα, Ελληνικά και Αγγλικά, πίνακα διαθρεπτικής ανάλυσης σε συνεργαζόμενο πιστοποιημένο εργαστήριο. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να πιστοποιηθεί το εργαστήριό μας με Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ISO – HACCP).

Το 2016 συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε διαγωνισμό τροφίμων και ποτών olymp awards με τη σειρά μικρογεύματα και προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:
– καραμελωμένα κρεμμύδια κέρδισε χρυσό μετάλλιο και διακρίθηκε στα 20 καλύτερα προϊόντα του διαγωνισμού
– γλυκόξινη σάλτσα κολοκύθας με κάρυ κέρδισε χάλκινο μετάλλιο
– φάβα Σχοινούσας με καραμελωμένα κρεμμύδια κέρδισε χάλκινο μετάλλιο

Μέσα στο 2017 αναμένονται να βγουν 3 νέα προϊόντα που θα συμπληρώσουν τον κατάλογο με τα μικρογεύματα. Προς το παρόν κυκλοφορούν πιλοτικά και δοκιμαστικά στο κοινό της Χαλκίδας, αλλά και σε εκθέσεις που λαμβάνουμε μέρος εντός Ελλάδος.

Η επιλογή των προμηθευτών είναι πολύ προσεκτική, τον κάθε έναν από τους οποίους συναντάμε στο χωράφι του κυρίως στην Εύβοια (για εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας λόγω μεταφορικών). Σε όποια προϊόντα αδυνατεί να μας καλύψει η Εύβοια η αναζήτηση γίνεται πρώτα εντός της περιφέρειας και στη συνέχεια σε πανελλαδικό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε άριστη ποιότητα σε πολύ καλές τιμές και προστασία του περιβάλλοντος.

Τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα σε όλη την Ελλάδα (περίπου 70 καταστήματα) με ένα δίκτυο που συνεχώς αναπτύσσεται. Περίπου 20 επαγγελματικές κουζίνες κυρίως στη Χαλκίδα και στην Αθήνα χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας και ο εξαγωγικός χαρακτήρας είναι επίσης αναπτυσσόμενος με 3 χώρες να διακινούν τα προϊόντα μας (Σουηδία, Γερμανία και Ολλανδία).

Νιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε ότι το όνειρο των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα μας και επένδυσαν σε αυτή την ιδέα είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία μεγαλύτερη μονάδα, που θα κάνει γνωστό τον τόπο μας διεθνώς και παράλληλα να προσφέρουμε σε όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας εργασία για να μπορούν να δημιουργούν μαζί με εμάς ένα καλύτερο αύριο…. με σεβασμό στη φύση, στον άνθρωπο και στις ανάγκες του, με πολλή αγάπη και μεράκι για την ελληνική διατροφή!