Εμφάνιση στον χάρτη

Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβια Ελλάς

Επισκέψιμη Μονάδα

6ο Χλμ. Ε.Ο. Λαμίας - Καρπενησίου, Λαμία, 35100

Είδος Επιχείρησης

Αγροτικός Συνεταιρισμός

Κύριο Προϊόν

Αποξηραμένα Φύλλα Στέβιας (Βιολογικά & Συμβατικά), Κρυσταλλική Στέβια και Πούδρα Στέβιας (για Βιομηχανική Χρήση)

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβια Ελλάς, είναι ένας σύγχρονος Συνεταιρισμός, που δραστηριοποιείται με την παραγωγή προϊόντων στέβιας.

Είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκά που καλλιεργεί σε μεγάλες εκτάσεις στέβια ενώ αποτελεί και το πρώτο επιτυχημένο παράδειγμα στην Ελλάδα!

Ιδρύθηκε το 2012, όταν 87 πρώην καπνοπαραγωγοί άλλαξαν την καλλιέργεια τους σε αυτήν της στέβιας, το φυσικό γλυκαντικό που προέρχεται απευθείας από τη φύση και δεν έχει θερμίδες!

Αποτελείται από την ομάδα διοίκησης και από την ομάδα των παραγωγών, που συνεργάζονται ώστε να προσφέρουν στον καταναλωτή άριστα σε ποιότητα προϊόντα! Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβιας εδρεύει στη Λαμία, ενώ οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις του, 650 στρέμματα, βρίσκονται στην εύφορη κοιλάδα του Σπερχειού. Μέχρι στιγμής δραστηριοποιείται στην παραγωγή φύλλων στέβιας, τα οποία με τις πιο σύγχρονες μεθόδους εκχυλίζονται και παράγουν τα δύο κύρια προϊόντα του Συνεταιρισμού:
Α. καθαρή στέβια
Β. Κρυσταλλική στέβια

Προς το παρόν, ο Συνεταιρισμός διαθέτει το προϊόν του στην Ελληνική αγορά, το οποίο κυκλοφορεί με το γνωστό brand name : La Mia Stevia.

Οι συνεργασίες του είναι πολλές, καθώς εκτός από την εγχώρια αγορά (βιομηχανίες, βιοτεχνίες, καταστήματα), εξάγει και τα προϊόντα του σε Ευρώπη, Αφρική και Αμερική!