Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαμίας

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαμίας με παρουσία πάνω από 90 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή δράσης του έχει ήδη εξελιχθεί στον σημαντικότερο, αν όχι τον μοναδικό πυλώνα της τοπικής αγροτικής οικονομίας. Είναι ο μεγάλος σύμμαχος των αγροτών.

Έχοντας στο δυναμικό του δύο εργοστάσια που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων της περιοχής, έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στη διαμόρφωση των τιμών της αγοράς και συμβάλλει μέσω του ανταγωνισμού στην επίτευξη υψηλότερης οικονομικής προσόδου για τους παραγωγούς.

Έχει στην κατοχή του ένα εκκοκκιστήριο βάμβακος το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα, παρεμβαίνοντας σημαντικά στον χώρο του βαμβακιού.

Επίσης έχει στην κατοχή της την μοναδική ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ συλλέγοντας ντόπιο γάλα από κτηνοτρόφους της περιοχής, διαθέτοντάς το στην τοπική αγορά. Επίσης παράγεται ΦΕΤΑ Π.Ο.Π., γιαουρτάκια, γραβιέρα και άλλα προϊόντα.

Διαθέτει τον κυλινδρόμυλο Δομοκού συλλέγοντας σιτάρι της περιοχής και διαθέτει στην αγορά αλεύρι με τον τίτλο «ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΔΟΜΟΚΟΥ».

Διαθέτει ξηραντήριο και σιλό για την συλλογή σιταριού & καλαμποκιού, ασχολείται με την εμπορία φυτοφαρμάκων, παρέχει υπηρεσίες στους αγρότες μέσω γραφείου ενημέρωσης για την τεχνική υποστήριξη και την ολοκληρωμένη καθοδήγηση για νέα προγράμματα ή οτιδήποτε άλλο  τον απασχολεί.

Όλα αυτά αποτελούν καθημερινή πρακτική των 90 ανθρώπων που εργάζονται, αναδεικνύοντας την σε σημαντικό εργοδότη.

Είναι συνεταιριστική οργάνωση με έδρα την Λαμία και υποκαταστήματα στον Δομοκό, στην Μακρακώμη, στο Ζηλευτό, στην Σπερχειάδα, στον Μώλο και σε αρκετές ακόμα περιοχές. Προϊόντα επίσης της Βιομηχανίας Γάλακτος μπορεί να βρει κανείς σε πολλά σημεία πώλησης τόσο στην περιοχή της Λαμίας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Φθιώτιδας αλλά και στην Αθήνα.