μélite

«Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της» (Βίκτωρ Ουγκώ)

Όταν το χθες συναντά το σήμερα και παραδίδει την σκυτάλη στο μέλλον, όταν οι αναμνήσεις γίνονται η καθημερινότητα σου, όταν υπάρχει θέληση για την διατήρηση της προσωπικής κληρονομιάς τότε γίνεται το επόμενο επιχειρηματικό βήμα!

Η Μονάδα Τυποποίησης μελιού είναι μία επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 2016 στο Κλαυσί της Ευρυτανίας από την Γιαννιώτη Νίκη, κόρη μελισσοκόμου, με στόχο την επιτυχία στο τρίπτυχο Παραγωγής – Τυποποίησης – Εμπορίας στον τομέα του μελιού. Η σύγχρονη μονάδα τυποποίησης μελιού, με αριθμό εγκατάστασης 05SM2, εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων κατά ISO 22000:2005 και αποτελεί την σύγχρονη επιλογή τυποποίησης μελιού.

Το μέλι είναι παραγωγή της οικογενειακής μονάδας μελισσιών που βρίσκονται στην Ευρυτανία και κυρίως στη περιοχή Αγράφων σε αυτοφυή βλάστηση από πυκνά δάση με έλατα προστατευμένη από ορεινούς όγκους.

Το μέλι ελάτης που παράγεται είναι μια ποικιλία μελιού που ξεχωρίζει για τη χαρακτηριστική του εμφάνιση και το κατατάσσει στις κορυφαίες κατηγορίες μελιού. Είναι ιδιαίτερα πυκνόρρευστο και έχει έντονα μελί χρώμα. Λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης, δεν κρυσταλλώνει. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και έχει υψηλή αντιοξειοδοτική δράση.

Προς το παρόν, το μέλι μας διατίθεται στην ελληνική αγορά με το καταχωρημένο σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο brand name : «μélite».

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

Το όνομα μας προκύπτει από τον συνδυασμό της λέξης Μελίτη και της γραφής των λέξεων μέλι και élite (Η Μελίτη «Melitê – μελίτε» σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν μια Ναϊάδα Νύμφη όμορφη και γλυκιά σαν μέλι).

Γιαννιώτη Νίκη
Κλαυσί Ευρυτανίας
Site: υπό κατασκευή
Email: nikigiannioti@yahoo.gr
κινητο: 6977777612

Please follow and like us: