Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας το KUMILIO

Η ιστορία μας

Η οικογένεια Λάμπρου δημιούργησε το Kumílio το 2015. Ο Κώστας Λάμπρου είναι ο σύνδεσμος της οικογένειας με την Κύμη – το “μπαλκόνι του Αιγαίου” – όπου ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε. Έναν εύφορο τόπο, στον οποίο η ιστορία χάρισε ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό αποτύπωμα και που αποτελεί πηγή έμπνευσης για την οικογένεια. Αυτή η δυνατή σχέση σε συνδυασμό με την αγάπη τους για το σύκο, το πολυτιμότερο τοπικό προϊόν, τους οδήγησε στην απόφαση να δημιουργήσουν το Kumílio ως μέσο για τη μετάδοση της αντίληψής τους για τη φύση, τον τόπο τους, την παράδοση και την κοινότητα. Σήμερα διαχειρίζονται περίπου 1.000 συκιές στο Κάδδι της Κύμης, όπου διατηρούν και μια μικρή μονάδα διαλογής και επεξεργασίας.

Οι Συνεργασίες μας

Βασικό στοιχείο της νοοτροπίας μας είναι οι συνεργασίες. Στην Κύμη – και όχι μόνο – η φροντίδα των δέντρων, η συλλογή και η επεξεργασία του σύκου ήταν από πάντα υπόθεση της τοπικής κοινότητας. Αξιοποιούμε την παραγωγή μας, αλλά ταυτόχρονα χτίζουμε σταθερές σχέσεις με παραγωγούς της περιοχής που μας επιλέγουν και τους επιλέγουμε. Σκοπός μας δεν είναι να τους ανταγωνιστούμε αλλά να στηρίξουμε τους ίδιους και κατ’επέκταση την τοπική κοινωνία. Μαζί συνδιαμορφώνουμε τις πρακτικές καλλιέργειας, ανταλλάσσουμε τεχνογνωσία και συσσωρεύουμε εμπειρία, με στόχο τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής και επεξεργασίας, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες καθενός από τα προϊόντα μας. Κοινή μας επιθυμία είναι να αναδείξουμε την αξία της συλλογικότητας ως μέσου για την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Η έμπνευση μας

Εμπνευστήκαμε το Kumílio ως σύμβολο της οργανικής σχέσης ενός καρπού με έναν τόπο. Είναι ο τρόπος μας να διαδώσουμε το σύκο της Κύμης, φρέσκο και αποξηραμένο: έναν καρπό με έντονη παρουσία στην ιστορία της ελληνικής διατροφής που συνδυάζει τη γλυκειά γεύση με τη σπάνια διατροφική αξία. Το Kumílio είναι για εμάς η συλλογική μνήμη των κατοίκων της Κύμης. Ακολουθούμε τεχνικές καλλιέργειας και διαχείρισης βασισμένες σε παραδοσιακές μεθόδους που αναπτύχθηκαν στην περιοχή ανά τους αιώνες. Με δεδομένο το σεβασμό μας προς αυτή την παράδοση, εξακολουθούμε να αναζητούμε βελτιώσεις που να αναδεικνύουν την αξία του σύκου και των παραγώγων του.

Τα προϊόντα μας

Το Kumilio προσφέρει μια σειρά προϊόντων με διαφορετικές απαιτήσεις ως προς την πρώτη ύλη.Έτσι, επιλέγουμε για κάθε προϊόν εκείνα τα σύκα που είναι στο κατάλληλο στάδιο του κύκλου ωρίμανσης για το κάθε προϊόν.

  • Ξερά Σύκα Κύμης
  • Μαρμελάδα Σύκου
  • Συκόμελο
  • Παστέλι σύκου
  • Σύκο Κύμης Γλυκό Κουταλιού
  • Ρετσέλι Σύκου
  • Dark chocolate Kimi Figs
  • Kimi Fig Gift Boxes
Facebook
Twitter
LinkedIn