Κτήμα Χατζημιχάλη

Το Κτήμα Χατζημιχάλη από τη δημιουργία του το 1973 πρωταγωνιστεί με πάθος και γνώση στην αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και την αναβίωση της αμπελουργίας στην περιοχή της Οπούντιας Λοκρίδας. Εκεί βρίσκεται η σημερινή Κοιλάδα Αταλάντης που αποτελεί από την αρχαιότητα παράδειγμα αμπελουργικού terroir («χώρας» κατά τον Θεόφραστο). Την Κοιλάδα Αταλάντης επέλεξε ο Δημήτρης Λ. Χατζημιχάλης για να φυτέψει τα πρώτα 90 στρέμματα αμπελώνα. Η επιλογή του βασίστηκε στην πανάρχαιη αμπελουργική της παράδοση, η οποία επιβιώνει έως και σήμερα χάριν του μοναδικού μικροκλίματος. Το βασικό φυσικό χαρακτηριστικό αυτού αποτελούν τα δροσερά ρεύματα αέρα που δημιουργούνται από τον Παρνασσό προς τη θάλασσα και το αντίθετο, χειμώνα-καλοκαίρι, διαμορφώνοντας ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια σταφυλιών άριστης ποιότητας. Σήμερα, ο ιδιόκτητος αμπελώνας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου απλώνεται στις πλαγιές, βόρειες και νότιες, της Κοιλάδας Αταλάντης, φτάνει τα 2.000 στρέμματα και είναι φυτεμένος με ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες. Στο πεδινό κομμάτι του αμπελώνα βρίσκεται το οινοποιείο και οι υπόγειες κλιματιζόμενες κάβες.

Η ποικιλομορφία των αμπελώνων του Κτήματος Χατζημιχάλη, επιτρέπει την δημιουργία μιας ευρείας συλλογής αυθεντικών κρασιών με ιδιαίτερο ύφος, που απαρτίζεται από τρεις ξεχωριστές σειρές. Οι τρεις αυτές σειρές, Alfega, Prima Terra και Ultra Premium, εκφράζουν τη μοναδικότητα της Κοιλάδας Αταλάντης.

Τέλος επειδή για τον Δημήτρη Λ. Χατζημιχάλη το κρασί είναι πρωτίστως ένα πολιτισμικό αγαθό, δημιούργησε μέσα στο οινοποιείο ένα σταυροδρόμι παραγωγής πολιτισμού και κρασιού, το FORUM Κτήμα Χατζημιχάλη.

 

Έδρα – Γραφεία – Αποθήκες
13ο χλμ. Εθν. Οδού Αθηνών Λαμίας,
145 64 Ν. Κηφισιά

Αμπελών – Οινοποιείο
α. Θέση Χουλέβαινα, 352 00

Μεγαπλάτανος – Αταλάντη
Επισκέψιμο : Ναι
Ώρες επισκεψιμότητας : Κατόπιν Συννενόησης
Υπεύθυνος/η : Κα Δήμητρα Μαυρομάτη, 6937842366

β. Άρμα Θηβών, 322 00

Website: www.hatzimichalis.gr

Στοιχεία Υπευθύνου
Δημήτριος Λ. Χατζημιχάλης
Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος

Στοιχεία Επικοινωνίας
info@hatzimichalis.gr
Τηλ.: 210-8075403, 210-8075512
Fax: 210-8076704

Please follow and like us: