Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η δεύτερη σε επιφάνεια Περιφέρεια της Χώρας,  και βρίσκεται κυριολεκτικά στην ‘καρδιά της Ελλάδας’ σε σχετικά μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα  της Αθήνας.  Προσφέρει ποικιλομορφία τοπίων, γης, και παραγωγικών πόρων συνδυάζοντας εύφορες πεδιάδες, επιβλητικά βουνά με πυκνή βλάστηση πευκοδάσους και ελατοδάσους , βοσκοτόπια και μια ατελείωτη και πλούσια ακτογραμμή.

Η εντυπωσιακή ποικιλομορφία του τοπίου, του κλίματος και των εδαφών σε συνδυασμό με μια παράδοση χιλιετιών στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων από τους ανθρώπους της Στερεάς Ελλάδας, δίνουν ακόμα πνοή σε μια σειρά από εξαιρετικά αγροδιατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Επιτραπέζιες  ελιές και ελαιόλαδο, ποικιλία λαχανικών, γαλακτοκομικά προϊόντα όπως η φέτα, η φορμαέλα Αράχοβας, το κατίκι Δομοκού, τσιπούρα, λαβράκι, μέλι, κελυφωτά  φιστίκια, σύκα, κρασιά και πολλά άλλα παραδοσιακά εδέσματα και αγαθά αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα του θησαυρού που έχει να προσφέρει η Στερεά Ελλάδα.