Κυρίτσης Αθανάσιος

Μέλος

(Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας)

Ο Αθανάσιος Κυρίτσης γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Το 1991 ίδρυσε την Αφοί Η. Κυρίτση με σκοπό την αντιπροσώπευση του ομίλου Hyundai και το 2004 η εταιρεία αναλαμβάνει και την αντιπροσώπευση της Kia Motors. To 2001 δημιουργεί την εταιρεία ‘’Donum’’ που απευθύνεται στον οικιακό εξοπλισμό-διακόσμηση εκπροσωπώντας κορυφαίες φίρμες του χώρου. Επιπλέον, είναι μέλος του ΔΣ της Αφοί Κυρίτση Λατομεία Α.Ε.Β.Ε. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.)

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κατά την περίοδο 2001-2005. Από το 2011 έως το 2017 υπηρέτησε το θεσμό του Επιμελητηρίου από την θέση του Οικονομικού Επόπτη. Θήτευσε ως Διαχειριστής στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΕΤΑ – ΠΕΣΕ (Κέντρο Επιχειρηματικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας), μιας δομής που είχε ιδρυθεί με πρωτοβουλία των κυριότερων επιχειρηματικών-αναπτυξιακών φορέων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος με αφορμή την προκήρυξη του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Γνωρίζει καλά τον χώρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τις διαδικασίες της αυτοδιοίκησης και της Διοίκησης. Γνωρίζει εφαρμογές της πληροφορικής συναφείς με το αντικείμενο υλοποίησης, τεκμηρίωσης έργων και προγραμμάτων.

Είναι εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, μέλος ΔΣ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης & του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας Στερεάς Ελλάδος.
Από το Δεκέμβριο του 2017 είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.