Η Αγροδιατροφική καλωσορίζει έναν ακόμη σημαντικό σύμμαχο – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΣΑΡΛΗ στο Μονόδρι της Π.Ε. Εύβοιας

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας στην προσπάθεια που καταβάλει να ενισχύσει το συνεργατικό σχήμα μέσα από το οποίο η Περιφέρεια μας, οι Δήμοι, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, τα Πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, τα Επιμελητήρια, αλλά και επιχειρήσεις της αγροδιατροφικής αλυσίδας και του τουρισμού, δραστηριοποιούνται και συμπράττουν για να αναδείξουν το <<Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας>> καλωσορίζει ακόμα έναν σημαντικό σύμμαχο.

Πρόκειται για το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΣΑΡΛΗ στο Μονόδρι της Π.Ε. Εύβοιας.

Το Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη βρίσκεται σε μία εύφορη κοιλάδα που δημιουργείται από την συμβολή των χειμάρρων Μανικιάτη και Κολέθρας, περιτριγυρισμένο από ένα δάσος αιωνόβιων πλατανιών και μιας χλωρίδας σπάνιων φυτών και βοτάνων.

Έχει άφθονα τρεχούμενα νερά και με τη σπάνια πανίδα μικρών άγριων ζώων δίνει την εικόνα ενός μοναδικού τοπίου.

Η δημιουργία του Αγροκτήματος από την οικογένεια Σάρλη ξεκίνησε από την ιδέα αναβίωσης του παραδοσιακού τρόπου καλλιέργειας των τοπικών προϊόντων καθώς και της αγνής εκτροφής ζώων, καθώς και την επεξεργασία των παραγόμενων προϊόντων, με απόλυτα βιολογικό τρόπο και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Στη συνέχεια και μετά από τις παραινέσεις και τις συμβουλές των φίλων και των επισκεπτών επεκτείνεται και στον χώρο της φιλοξενίας κατασκευάζοντας ένα εκπληκτικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής πετρόχτιστο κτίριο δυναμικότητας περίπου είκοσι κλινών διαμορφωμένο σε δωμάτια και σουίτες.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία είναι σε θέση να δώσει σε κάθε φιλοξενούμενο τη δυνατότητα της απόλυτης ανάπαυσης – αναψυχής αλλά και της επικοινωνίας και της συνέχισης των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων στις διακοπές του.

Οι εσωτερικοί χώροι φιλοξενίας είναι εξοπλισμένοι με οικολογικά υλικά άριστης ποιότητας και παρέχουν φιλοξενία από δύο έως έξι άτομα με όλες τις σύγχρονες ευκολίες και επισκεψιμότητα με προδιαγραφές και για ΑΜΕΑ.

Στην κουζίνα του Αγροκτήματος προσφέρονται γεύσεις παραδοσιακής μεσογειακής μαγειρικής, ενώ όλα τα προϊόντα από τις καλλιέργειες του αγροκτήματος είναι πιστοποιημένα και ελεγμένα από την εταιρεία BioHellas και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εξωτερικοί χώροι είναι διαμορφωμένοι για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μικρών και μεγάλων σε μια ευχάριστη διαμονή. Με πέτρινα γεφυράκια, δεντρόσπιτα, χώρους ξεκούρασης, και διαδρόμους περιπάτων, που οδηγούν στις επισκέψιμες εγκαταστάσεις του Αγροκτήματος (οινοποιείο, ξηραντήριο, συσκευαστήριο, στάβλος, κοτέτσι, θερμοκήπιο, αμπελώνας, ελαιώνας, κ.α.).

Τα σύκα της FARMA SARLI είναι μοναδικά, γιατί έχουν πολύ λεπτό φλοιό, είναι πολύ γλυκά, τρυφερά και διακρίνονται από ένα ελκυστικό ξανθό χρώμα, το οποίο παίρνουν από τον ήλιο τη στιγμή που ωριμάζουν επάνω στο δέντρα. Καλλιεργούνται εδώ και δεκαετίες με μεράκι και σεβασμό στην τοπική παράδοση. Τα τελικά προϊόντα μας διατηρούνται σε άριστη κατάσταση χωρίς καμία προσθήκη χημικών συντηρητικών.

Τα σύκα περιέχουν τις περισσότερες ίνες (αναγκαίες για την καλή διατροφή) είναι εξαιρετικά διουρητικά και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Είναι πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο χωρίς να περιέχουν ίχνος λίπους, αλατιού ή χοληστερόλης. Επίσης, βοηθούν πολύ και στην γονιμότητα! Από την παραγωγή των προϊόντων μας έως και την συσκευασία τους, σκοπός όλων εμάς που αποτελούμε τη Farma Sarli είναι να σας διεγείρουμε όλες σας τις αισθήσεις: Πρώτα με την όραση, έπειτα με την αφή, γιατί μπορείτε να τα πιάσετε και να νιώσετε την μαλακή τους υφή, στην συνέχεια με την όσφρηση μιας και το άρωμά του κάθε προϊόντος μας είναι τόσο φρέσκο και ιδιαίτερο, που μυρίζει Ελλάδα και τέλος με τη γεύση μιάς και γίνεται μία όμορφη έκρηξη γεύσεων στο στόμα σας.

Ας θυμηθούμε πως οι αρχαίο Έλληνες έδειχναν μεγάλη αδυναμία στα φρέσκα αλλά και στα ξηρά σύκα, τα οποία κατανάλωναν ως εκλεκτό γλύκισμα, μαζί με ξηρούς καρπούς.

Στα κείμενα που αφορούν στα πυθαγόρεια γεύματα τα ξηρά σύκα αναφέρονται ως βασιλικές ισχάδες, ενώ η λέξη ισχάδες χρησιμοποιήθηκε και στους βυζαντινούς χρόνους, δηλώνοντας τα ξηρά φρούτα, τα οποία φυλούσαν τον χειμώνα σε πήλινα δοχεία. 

«Ουδέν γαρ όντως γλυκύτερον των ισχάδων, αλλ’ ουδέ το μέλι γλυκύτερον των ισχάδων» -Αριστοφάνης-

Βιολογικά παράγωγα του σύκου Κύμης που φτιάχνουμε στη φάρμα μας είναι: Συκοπάστελο (απίστευτη ενεργειακή μπάρα), Σουτζούκι σύκου (το ποιο ιδανικό συνοδευτικό για κρασί, τυριά & αλλαντικά), Μαρμελάδα σύκου χωρίς ζάχαρη (με σιρόπι σύκου, για πεντανόστιμα διαιτητικά πρωινά και όχι μόνο), Συκοσοκολατάκια (Τέλειο επιδόρπιο με απίστευτη ισορροπία μεταξύ σύκου και μαύρης σοκολάτας) και Σιρόπι σύκου (υπέροχο συνοδευτικό για σαλάτες, κρεατικά και άλλα φαγητά).

Στοιχεία Επικοινωνίας:|
w:farmasarli.gr ,T:2223 035504 ,E:frmsarli@otenet.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn