Το μέλι Ευρυτανίας βραβεύεται!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Το μέλι Ελάτης Ευρυτανίας με το brand name «μélite» κατάφερε και διακρίθηκε κατακτώντας το χρυσό βραβείο στον φετινό διεθνή διαγωνισμό «Taste Olymp Awards» που διοργανώνει η Confexpo Ltd και πραγματοποιήθηκε φέτος στις 26 και 27 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Ο «Taste Olymp Awards» είναι διαγωνισμός γευσιγνωσίας Τροφίμων & Ποτών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, με την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπό την αιγίδα και την υποστήριξη πολλών φορέων του χώρου.

Στο φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι δοκιμαστές αρχιμάγειροι-chefs και τεχνολόγοι τροφίμων, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 488 δείγματα τροφίμων και ποτών.

Οι δοκιμαστές, εκτιμώντας το επίπεδο των διαγωνιζόμενων προϊόντων, απένειμαν μετάλλια σύμφωνα με την παρακάτω κατανομή 52 Χρυσά βραβεία, 104 Ασημένια βραβεία και 72 Χάλκινα βραβεία. Βραβεία απονεμήθηκαν στο 47% των τροφίμων και των ποτών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Η ΑΠΟΝΟΜΗ των ΒΡΑΒΕΙΩΝ πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2018 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

Το μέλι «μélite» παράγεται στην ορεινή Ευρυτανία σε αυτοφυή βλάστηση από πυκνά δάση, μια περιοχή που σύμφωνα με την UNESCO έχει τα υψηλότερα ποσοστά καθαρότητας στην ατμόσφαιρα και στο περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τυποποίηση του μελιού γίνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Κλαυσί Ευρυτανίας, εφαρμόζοντας Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων κατά ISO 22000:2005, διασφαλίζοντας έτσι υψηλές προδιαγραφές ποιότητας στο τελικό προϊόν, όπως ορίζει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Οι διαδικασίες ελέγχου στη παραλαβή του μελιού αλλά και στων υπολοίπων σταδίων της τυποποίησης μετατρέπουν ένα παραδοσιακό αγροτικό προϊόν σε ένα προϊόν που μπορεί να τοποθετηθεί στα καταστήματα πώλησης αποτελώντας έτσι ασφαλή επιλογή για τον καταναλωτή.

Σημεία πώλησης σε επιλεγμένα καταστήματα στην ελληνική αγορά, στην έδρα της επιχείρησης και μέσω e-shop στην ιστοσελίδα www.melite.gr.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn