Τα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας “ταξίδεψαν” στη διεθνή έκθεση τροφίμων & ποτών «Sial Paris» στη Γαλλία

Στο Παρίσι «ταξίδεψε» η Στερεά Ελλάδα,   δίνοντας δυναμικά το παρόν στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Sial Paris 2016». Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία δεν έχει κλείσει ακόμη ένα χρόνο από τη δημιουργία της, πραγματοποίησε ήδη την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε μια από τις σπουδαιότερες εκθέσεις τροφίμων – ποτών παγκοσμίως.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η  Αγροδιατροφική Σύμπραξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, συμμετείχαν με εκθεσιακό περίπτερο όπου προβλήθηκαν ποιοτικά προϊόντα όπως: ελαιόλαδο και ελιές, μέλι και προϊόντα μελιού, προϊόντα ζύμης, κρασί, χυμοί, ποτά, κελυφωτό φιστίκι, στέβια  τυροκομικά κ.α.

Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν 7.000 εκθέτες, με πάνω από 400.000 προϊόντα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της έκθεσης, οι 155.000 επισκέπτες από 194 χώρες, ήταν κυρίως επιχειρηματίες  του επισιτιστικού κλάδου, αγοραστές, εταιρείες βιομηχανίας και δημοσιογράφοι.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας υποστήριξε οργανωτικά την αποστολή αλλά και βρέθηκε στο πλευρό των εταιρειών της καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, συνεισφέροντας στην αύξηση των επαγγελματικών τους επαφών. Επιπρόσθετα, πραγματοποίησε μια σειρά επαφών με ξένα δίκτυα πωλήσεων, επιμελητήρια και εμπορικές οργανώσεις άλλων χώρων  με στόχο τη δικτύωση των μελών της αλλά και την προώθηση της γαστρονομίας και της τοπικής διατροφής της Στερεάς Ελλάδας.

Σε δήλωση του, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κάνει τα πρώτα αποφασιστικά βήματα για την δημιουργία ενός νέου δυναμικού περιβάλλοντος για την υποστήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Κομβικός σε αυτήν την προσπάθεια ο ρόλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Επιμελητηρίων μας, τόσο με την οικονομική τους συνεισφορά στο να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό εκθεσιακό γεγονός, όσο και με την φυσική τους παρουσία η οποία σηματοδοτεί την δημιουργία μιας ουσιαστικής σύμπραξης με την επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία της Περιφέρειας μας.  Η επιτυχημένη μας αυτή παρουσία αποτελεί προπομπό και κάλεσμα προς όλους τους παραγωγούς και επιχειρηματίες μας, για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων μας και την συμμετοχή τους σε δράσεις που θα ακολουθήσουν.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους των 14 δυναμικών επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας, που ακολούθησαν την αποστολή μας και απέδειξαν με την εξαιρετική τους παρουσία ότι κάτι αλλάζει στη καρδιά της Ελλάδας»

Facebook
Twitter
LinkedIn