Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, μεταξύ στελεχών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας και εκπροσώπων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στις 14/4/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, μεταξύ στελεχών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας και εκπροσώπων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην συνάντηση από πλευράς Αγροδιατροφικής συμμετείχαν, οι κ. Βελισσαρίου Α. (Πρόεδρος Δ.Σ.), κ Σταμάτης Χ.(Αντιπρόεδρος Δ.Σ.) και ο κ Καραβάς Χ. (Διευθυντής ΑΣΣΕ).

Από πλευράς ΥΠ.Α.Α.Τ. συμμετείχαν η Συντονίστρια του Προγράμματος Ελληνική Διατροφή, καθώς και η Συντονίστρια Προγράμματος Εκπαίδευσης και Καινοτομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το έργο και οι δράσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, καθώς και οι συνεργασίες της με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα.

Από πλευράς Υπουργείου τονίστηκε η προσπάθεια που καταβάλεται για μια πανελλήνια ημερίδα όλων των Αγροδιατροφικών Συμπράξεων των Περιφερειών, καθώς και το ενιαίο πλαίσιο αντιμετώπισης του Αγροδιατροφικού Τομέα.

Υπήρξε δέσμευση από πλευράς ΥΠ.Α.Α.Τ. ότι στο εγγύς μέλλον θα αναπτυχθεί ένα σύνολο δράσεων συνεργασίας των δύο φορέων που θα στοχεύει στην προώθηση και ουσιαστική στήριξη:

  • Των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας,
  • Της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας,
  • Του αγροτουρισμού και
  • Εν κατακλείδι της περιφερειακής μας οικονομίας.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως Όραμά να δημιουργήσει και να προσφέρει στην παγκόσμια αγορά τροφίμων & ποτών ένα “παράθυρο γνώσης” των αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγει και προσφέρει ο ευλογημένος τόπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και να βοηθήσει να ανυψωθούν τα προϊόντα αυτά στο υψηλότερο “σκαλοπάτι” της διεθνούς γαστρονομίας, θα συνεχίσει με επιμονή και στοχοπροσήλωση να παρέχει στις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου της Περιφέρειας μας όλα τα σύγχρονα προωθητικά εργαλεία, τους υποστηρικτικούς μηχανισμούς αλλά και την επιστημονική και επαγγελματική τεχνογνωσία που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της παγκοσμιοποιημένης αγοράς.

Για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Αναστάσιος Βελίσσαρίου

Facebook
Twitter
LinkedIn