ΟινοΚεντρικά 2016 I Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

oinokentrikavinetum

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟινοΚεντρικά 2016

Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας στην Αθήνα

Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας θα παρουσιάσουν στο κοινό της πρωτεύουσας οι οινοποιοί τους, μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ), στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «ΟινοΚεντρικά». Η εκδήλωση, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Electra Metropolis (αίθουσα Magnolia), την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 (12:00 – 20:00).

Τα κρασιά των αμπελώνων της Κεντρικής Ελλάδας, που βρίσκονται πάνω ή γύρω στα άφθονα βουνά της περιοχής, έχουν δική τους οντότητα και αξιοποιούν γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου με ιδιαίτερα εκφραστικό τρόπο. Από καθημερινά και ευπρόσιτα, έως σπουδαία κρασιά, έχουν συχνά κοινό παρονομαστή τον ογκώδη, στιβαρό και πληθωρικό χαρακτήρα τους, ανάλογο με τους ορεινούς όγκους προέλευσής τους.

Στα «ΟινοΚεντρικά 2016» συμμετέχουν 21 οινοποιεία από τις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Φθιώτιδας, από γνωστά και καθιερωμένα, έως λιγότερο γνωστά, αλλά άξια για απολαυστική οινική ανακάλυψη. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς και δημιουργούς των κρασιών που θα δοκιμάσουν. Η εκδήλωση ξεκινά στις 12:00, αλλά οι δύο πρώτες ώρες (12:00 – 14:00) προορίζονται αποκλειστικά για επαγγελματίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι τρεις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνουν στα πρώτα «ΟινοΚεντρικά». Όλες εστιάζουν στις ποικιλίες αμπέλου της Κεντρικής Ελλάδας: καταρχάς ο Μανόλης Ν. Σταυρακάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα μιλήσει για την «Αμπελογραφία μερικών ποικιλιών της Κεντρικής Ελλάδας» (14:00 – 14:30), στη συνέχεια ο οινογράφος και κριτικός οίνου Σίμος Γεωργόπουλος θα παρουσιάσει κρασιά από ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια της Κεντρικής Ελλάδας (16:00 -17:00) και, τέλος, όλα τα κρασιά από τις εμβληματικές για την περιοχή ποικιλίες Μαλαγουζιά και Σιρά, θα εκτεθούν ομαδοποιημένα, σε δικά τους τραπέζια, και θα τα σερβίρουν οινολόγοι οινοχόοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα Jasmine, ενώ κράτηση θέσης απαιτείται για τις δύο πρώτες, στο pr@vinetum.gr.

afisa-chamili-analysi

Τα «ΟινοΚεντρικά 2016» διοργανώνονται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum για λογαριασμό της ΕΝΟΑΚΕ, με την υποστήριξη και την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με χορηγούς τις εταιρείες Α.Γ. Κοροπούλης, Dunapack Viokyt Packaging, Elias Valavanis Glassworks και Ενοχημική. Η είσοδος για το κοινό είναι 5 ευρώ (επαγγελματίες δωρεάν).

Οινοκεντρικά 2016 – Ενημέρωση


«ΟινοΚεντρικά 2016», Ξενοδοχείο Electra Metropolis, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, 12:00 – 20:00.
Επαγγελματίες 12:00 – 14:00, δωρεάν, καταναλωτές: 14:00 – 20:00, €5 με αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.
Διοργάνωση Vinetum – Πληροφορίες: 210 766 0560, info@vinetum.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn