Εκδήλωση «Βιώσιμες Συνομιλίες» του Συνεταιρισμού Stevia Hellas

Στις 17 Μαΐου 2019 διοργανώθηκε η εκδήλωση “Βιώσιμες συνομιλίες” στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Stevia Hellas στη Λαμία, ιδρυτικού μέλους της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με θέμα τη συνεργατική οικονομία και ανάπτυξη. Η εκδήλωση αποτέλεσε σημείο συνάντησης άνω των 50 στελεχών μεγάλων εταιρειών της χώρας μας, φέρνοντας για άλλη μια φορά τη Στερεά Ελλάδα και τη Stevia Hellas στο κέντρο της δημοσιότητας.

Οι επισκέπτες όχι μόνο είδαν τη διαδικασία καλλιέργειας στέβιας αλλά και παρακολούθησαν σημαντικές ανοιχτές συζητήσεις, ενώ κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος της εκδήλωσης πήραν μέρος στο παραδοσιακό Ρουμελιώτικο γλέντι που διοργανώθηκε προς τιμήν τους.

Το «Sustainable Talks», είναι μια πρωτοβουλία του τμήματος CSR του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας εποικοδομητικού διαλόγου για την ενσωμάτωση των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα.

Η Stevia Hellas, η οποία φιλοξένησε την εκδήλωση, είναι μια βιώσιμη συνεργατική επιχείρηση, ακολουθώντας υψηλά διεθνή πρότυπα, στα οποία η παραγωγή και η διαχείριση συνεργάζονται αρμονικά ακολουθώντας τη γραμμή και τις τάσεις της αγοράς.

Η συνάντηση ξεκίνησε με μια σύντομη περιοδεία στην καρδιά της Ελλάδας, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το φυσικό πλούτο, να μάθουν για την ιστορία της περιοχής και να επισκεφτούν καλλιέργειες στέβιας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους παραγωγούς αλλά και να δουν τη διαδικασία καλλιέργειας της στέβιας, και παράλληλα να ενημερωθούν γιατί ο Συνεταιρισμός Στέβιας θεωρείται καινοτόμος και πώς σταδιακά κατάφερε να προμηθεύει πάνω από το 65% των ελληνικών εταιρειών με stevia, μεταξύ των οποίων και η Green Cola, η Vivartia, η KriKri κ.α.

Την κεντρική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού άνοιξε ο κ. Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και ο Διευθυντής Εταιρικής Ποιότητας του ΕΛ. Ο Βενιζέλος, ο οποίος έμεινε στην έννοια της συνεργασίας και πως αυτή βοήθησε τις επιχειρήσεις της Ελλάδας να αναπτυχθούν και να σταθεροποιηθούν μακροπρόθεσμα.

Η συζήτηση συνεχίστηκε από τον κ. Σταμάτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Stevia Hellas Cooperative , ο οποίος διενήργησε μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία μεταξύ παραγωγού και διοίκησης έφερε και φέρνει αποτελέσματα στον Συνεταιρισμό αφού βασίζεται σε τρεις πυλώνες: Περιβάλλον – Οικονομία – Κοινωνία.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τον κ. Θεοδουλίδη, Διευθύνων Σύμβουλο του Venus Growers, ο οποίος συζήτησε με τον κ. Κώστα Τσαούση, διακεκριμένο δημοσιογράφο. Ο κ. Θεοδουλίδης ανέφερε ότι η χρήση απλών αλλά ουσιαστικών τακτικών βοηθά τις επιχειρήσεις να πετύχουν στην παγκόσμια ανταγωνιστική αγορά. Ο κ. Θεοδουλίδης επικεντρώθηκε στα βασικά σημεία της επιτυχίας της Venus, λέγοντας: «Για να επιτύχει ένας Συνεταιρισμός, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για μια επιχείρηση, να ακολουθήσει τις τάσεις της αγοράς επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη, να διαχωρίσει τους ρόλους των παραγωγών και της διοίκησης και, φυσικά, απαλλαγμένα από κάθε είδους κομματισμό».

Η εκδήλωση “Βιώσιμες συνομιλίες” ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση μιας πλούσιας παραδοσιακής γιορτής, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Facebook
Twitter
LinkedIn