Εκπαιδευτικές Επισκέψεις του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΕΚΠΑ σε επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα του Νομού Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων της Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας του ΕΚΠΑ διοργάνωσε εκπαιδευτικές επισκέψεις στα πλαίσια μαθημάτων του προγράμματος σπουδών σε επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα του Νομού Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στόχος των επισκέψεων ήταν η επαφή των φοιτητών με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αντικείμενα σχετικά με το γνωστικό πεδίο των σπουδών τους και η ενίσχυση των γνώσεων τους σε εφαρμοσμένα θέματα ενός από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, του Αγροδιατροφικού Τομέα. Τη μεταφορά των φοιτητών από το Συγκρότημα Ευρίπου προς τις επιχειρήσεις κάλυψε ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων, ο οποίος σε συστηματική βάση είναι αρωγός των δραστηριοτήτων του ΕΚΠΑ στο Συγκρότημα Ευρίπου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Οι επιχειρήσεις που υποδέχθηκαν τους φοιτητές ήταν οι: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε., Οινοποιείο AVANTIS WINES, ROUBIS V., BFRESH παραγωγή χυμών αναψυκτικών από εσπεριδοειδή, GREEN PLANTS MIMIKOS – παραγωγή σποροφύτων για καλλιέργειες, ANITEC Ε.Ε. – συμβουλευτική, σχεδιασμός στην συστηματική πτηνοτροφία και, τέλος, μια πτηνοτροφική μονάδα πουλερικών κρεοπαραγωγής ιδιοκτησίας της εταιρείας Hellenic Quality Foods.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επισκέψεις δίνονται εδώ:
https://hub.uoa.gr/educational-visits-of-the-rural-development-department/

Facebook
Twitter
LinkedIn