ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  στην 28η διεθνή έκθεση AGROTIKA 2020   η οποία πραγματοποιήθηκε ,από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης .

Οι επισκέπτες του εκθεσιακού μας περιπτέρου είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ταξιδέψουν σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον γευστικό ταξίδι ..Τσίπουρο ,Κρασί ,Μέλι ,Ελαιόλαδο ,Επιτραπέζιες Ελιές , Σύκα ,Γλυκά του Κουταλιού, Παραδοσιακά Ζυμαρικά κ.α. ανέδειξαν την ποικιλία των αξεπέραστων αγοδιατροφικών  μας προϊόντων  που απλόχερα η φύση αλλά και οι άνθρωποι με μακρά ιστορία  στην παραγωγική διαδικασία μας χαρίζουν.

Παράλληλα όμως πραγματοποιήθηκαν κορυφαίες συναντήσεις με φορείς που στόχο είχαν την προαγωγή της εξωστρέφειας , την ευρύτερη ανάπτυξη καινοτομίας & Αειφορίας των μεθόδων παραγωγής  και την εγκαθίδρυση συνεργειών σε τομείς εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς. Στα πλαίσια της ‘έκθεσης υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας  και Συναντίληψης  μεταξύ της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας και της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής καθώς επίσης και μεταξύ της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης  Στερεάς Ελλάδας και της ACTA A.E.

O Πρόεδρος της Α.Σ.Σ.Ε. κύριος Βελισσαρίου δήλωσε σχετικά: Η έκθεση αυτή παρουσίαζε έντονο ενδιαφέρον και σε ότι αφορά την πρωτογενή παραγωγή. Επιδείχθηκαν εργαλεία συμμόρφωσης και καινοτόμες ιδέες σχετικά με την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολίτική).

Η νέα ΚΑΠ θα επηρεάσει όλους τους κλάδους του Αγροδιατροφικού συμπλέγματος. Η Α.Σ.Σ.Ε. δεσμεύεται να ενημερώνει και να κατευθύνει τους νέους Αγρότες και να συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στην επαναδραστηριοποίηση – ζωντάνεμα της ελληνικής υπαίθρου.

Ο Πρόεδρος της Α.Σ.Σ.Ε. κ. Βελισσαρίου είχε την χαρά να φιλοξενήσει στην έκθεση τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κελαιδίτη Γιώργο (Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ) και Καραγιάννη Κώστα (Επιχειρηματικότητας).

ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ), ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΤΑΣΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Σ.Σ.Ε.), ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Σ.Σ.Ε.), ΚΑΡΑΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α.Σ.Σ.Ε.)
ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΤΑΣΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Σ.Σ.Ε.), ΓΙΓΑΣ ΠΕΤΡΟΣ (ΚΥΕ), ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ)
Facebook
Twitter
LinkedIn