1ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική της Σύμπραξη στηρίζουν ενεργά το 1ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Αρτακηνών Κυζικηνών στις 12/13/14 Ιουλίου 2019 στην Δ.Ε. Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων. Πρόκειται για ένα τριήμερο γαστρονομικό φεστιβάλ το οποίοα θα λάβει χώρα στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης Ευβοίας, με στόχο την ανάδειξη της κουζίνας των αλησμόνητων πατρίδων της Κυζικηνής Χερσονήσου και των Μικρασιατικών Παραλίων.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της επίτευξης του σκοπού για τον οποίο ιδρύθηκε ο Σύλλογός και αφορά στην διατήρηση της ιστορίας και λαογραφίας των Χαμένων Πατρίδων της Κυζικηνής Χερσονήσου καθώς και στη διατήρηση των ηθών και εθίμων της περιοχής.

Το Σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1963, είναι ένα δραστήριο Σωματείο και ήδη η μεγάλη και ποικιλόμορφη προσφορά του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, απέναντι στα μέλη του και στην Τοπική Κοινωνία της Δ.Ε. Νέας Αρτάκης Ευβοίας αλλά και ευρύτερα, είναι γνωστή πρωτίστως με την ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Αρτάκης.

Στα δρώμενα του φεστιβάλ, στα οποία θα συμμετάσχουν μαζί με τις Αρτακηνές μαγείρισσες και η Ελένη Ψυχούλη μαζί με την Ιωάννα Σταμούλου, θα περιλαμβάνονται υπαίθριες μαγειρικές, λαογραφικές αναδρομές, τοπικά προϊόντα και παράλληλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Οι ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ είναι:

  • Παρασκευή 12 Ιουλίου 20:00 με 23:00
  • Σάββατο 13 Ιουλίου 19:00 με 23:00
  • Κυριακή 14 Ιουλίου 19:00 με 23:00
Facebook
Twitter
LinkedIn